<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479708106200774&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 favoriete aandelen van Geert Campaert

13 november 2023

LVMH kende een goede start van het beursjaar, maar de voorbije maanden is de koers opnieuw teruggevallen vanuit de vrees bij beleggers dat de wereldwijde groeivertraging hun winstgroei zal aantasten. We denken dat de koerscorrectie overdreven is en nemen het aandeel opnieuw op omdat het aantrekkelijk gewaardeerd is vanuit een langetermijnperspectief. De waardering van Eurofins is het voorbije jaar ook gedaald, hoewel hun kernactiviteiten blijven groeien. De markt focuste onterecht op de terugval in de COVID-testen, waarvan we wisten dat die grotendeels zouden wegvallen zodra de COVID-crisis onder controle raakte. We denken dan ook dat het aandeel vandaag goedkoop gewaardeerd is, en nemen het aandeel opnieuw op in de selectie. Daarnaast selecteren we met Melexis, Sofina en ASML drie nieuwe namen voor dit jaar.

1. ASML

Het Nederlandse ASML is een technologiebedrijf dat (lithografie)machines voor de halfgeleiderindustrie ontwikkelt en produceert. Haar EUV-machines zijn nodig voor de productie van de meest geavanceerde chips, en ASML heeft als enige producent een monopolie op deze markt. De groeivooruitzichten op middellange termijn zijn uitstekend en het orderboek is goed gevuld voor de komende jaren. De huidige waardering aan 30 maal de verwachte winst voor dit jaar is niet goedkoop, maar gezien de hoge kwaliteit van het bedrijf wel gerechtvaardigd.

2. Eurofins Scientific

Eurofins is een van de grootste spelers in bio-analytische testen, met een specialisatie in milieuanalyse, voedingsanalyse en analyses voor de medische sector. Het bedrijf kende de voorbije jaren een mooie groei, organisch en door een reeks overnames. Het bedrijf kreeg een extra boost de voorbije jaren door de vraag naar COVID-testen. Nu die vraag fors afneemt is het aandeel sterk teruggevallen, maar de langetermijnvooruitzichten blijven positief. Aan de huidige koersen vinden we het aandeel dan ook interessant gewaardeerd.

3. LVMH

LVMH is het grootste luxeconcern ter wereld met een indrukwekkende merkenportefeuille (Louis Vuitton, Christian Dior, Dom Pérignon, …). Het bedrijf is grotendeels recessiebestendig en blijft ook dit jaar verder groeien, al lijkt de groei nu wel wat te vertragen. De negatieve koersreactie de voorbije maanden op de groeivertraging maakt dat het aandeel vandaag opnieuw aantrekkelijk gewaardeerd is.

4. Melexis

Melexis ontwikkelt en verkoopt chips met een focus op de autosector. Het aantal Melexis-chips per auto neemt jaar na jaar toe en de switch naar meer elektrische auto’s zou de verkoop de komende jaren nog een extra boost moeten geven. Beleggers lijken vandaag te sterk gefocust op de korte termijn en een mogelijk daling van de autoverkoop volgend jaar, en negeren daardoor de positieve vooruitzichten op middellange termijn. Daardoor is de waardering van het aandeel vandaag teruggevallen tot in historisch perspectief zeer lage niveaus en denken we dat het aandeel de komende jaren moet kunnen outperformen vanop deze niveaus.

5. Sofina

De Belgische holding Sofina heeft een zeer sterke track record op de lange termijn en biedt een interessante opportuniteit om onrechtstreeks te investeren in jonge groeibedrijven met veel potentieel. De waardering van het aandeel was de voorbije jaren te sterk opgelopen, en beleggers waren op een bepaald moment bereid om een forse premie op de intrinsieke waarde te betalen. Na problemen bij enkele participaties is het sentiment de voorbije twee jaar volledig gekeerd, en noteert het aandeel opnieuw aan een forse korting. We denken dat het sentiment nu overdreven negatief is, en dat de vooruitzichten voor Sofina op de middellange termijn goed zijn. Aan de huidige koersen is het aandeel dan ook aantrekkelijk gewaardeerd voor de lange termijn.

Ons analistenteam volgt een breed scala aan bedrijven op de voet. De volledige lijst kunt u terugvinden op de website onder Studies

Dit artikel verscheen in De Tijd van maandag 13 november 2023.

Blijf op de hoogte!

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.