De favoriete beursboeken van vermogensbeheerder Kurt Wuyts

 

Favoriete boeken over beleggen? Er zijn zovele die de moeite waard zijn om te lezen en een top 3 samenstellen is moeilijk.

Natuurlijk zijn er de bekende die iedereen kent en zeker ook gelezen moet hebben, “The Intelligent Investor” van Benjamin Graham, “The Little Book That Beats The Market” van Joel Greenblatt en “University of Berkshire Hathaway” van Warren Buffet en Charlie Munger.

Eén voor één meesterwerken op zich.

Naaste deze essentiële titels, kies ik voor enkele die ook boordevol wijze lessen en advies zitten en onterecht niet in vele top 3 lijsten terug te vinden zijn.

Reminiscences of a Stock Operator” door Edwin Lefèvre

Het boek wordt in de eerste persoon verteld door een personage dat is geïnspireerd op het leven van aandelenhandelaar Jesse Livermore. Livermore verdiende en verloor verschillende keren een fortuin. Hij werd bekend door bij verschillende beurscrashes short posities te hebben en een vermogen te vergaren. Het boek is al meer dan 90 jaar oud, toch is de psychologie van de belegger en het trachten van de markt te timen nog steeds hetzelfde gebleven.

Onsterfelijk Beursadvies” door Pierre Huylenbroeck

De beste beleggingsadviezen zijn van alle tijden. En de beursgeschiedenis herhaalt zich. In dit boek voert de schrijver in twintig fictieve interviews met enkele iconische figuren uit de financiële geschiedenis en legt hen op de rooster. Ondermeer Hetty Green, the witch of Wall Street en de succesvolste vrouw uit de beursgeschiedenis. De Belg Alfred Loewenstein, die in de jaren 1930 bij de drie rijkste mensen ter wereld behoorde. Alsook de 17de-eeuwse Nederlandse arts Nicolaes Tulp en de Japanse rijsthandelaar Munehisa Honma, beiden beursexperts avant la lettre. En zeer informatief, leerrijk en amusante lectuur.

Ons Onfeilbaar Denken” van Daniel Kahneman

Na het luchtige, het stevigere werk van Daniel Kahneman. Hij won in 2002 als eerste psycholoog de Nobelprijs voor de economie. En zo komen we op een zeer interessant aspect van het beleggen aan: de psychologie van de belegger. Of hoe de emoties van elke belegger zijn grootste vijand kunnen zijn. Ik had ook “De Psychologie van het Geld” van Morgan Housel kunnen kiezen, toch is het uitgebreidere werk van Kahneman, dat ook verder gaat dan beleggen en economie, nog interessanter.

 

Artikels zoals deze rechtstreeks in jouw mailbox ontvangen via de maandelijkse Next Gen nieuwsbrief? Schrijf je hieronder in: