Huis van vertrouwen voor bevek & beleggers

20 juni 2022

Sinds begin mei 2022 is Dierickx Leys Private Bank de nieuwe beheerder van het Merit Capital Global Investment Fund. Om volledig te zijn: de bank staat in voor beheer, promotie en distributie van de bevek. Bestaande beleggers in het fonds kunnen voortaan dus ook rekenen op de expertise en de dienstverlening van Dierickx Leys Private Bank.

Werner Wuyts, verantwoordelijke Studie & Analyse en Discretionair vermogensbeheer, geeft antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Meteen al een vraag hierover? Een rechtstreekse lijn ligt voor u open →


Een eerste veelgestelde vraag: wat is het verband tussen Merit Capital nv (de vroegere beursvennootschap) en Merit Capital Global Investment Fund, kortweg ‘MCGIF’ of ‘bevek’ genoemd?

Werner Wuyts: “Deze bevek is een zelfstandige juridische entiteit die volledig losstaat van de vroegere beursvennootschap. En het is de raad van bestuur van de bevek die ons heeft verzocht om het portefeuillebeheer, de promotie en de distributie over te nemen. Een overname die ook door het FMSA (de autoriteit voor financiële diensten en markten) werd goedgekeurd.”

Waarom was Dierickx Leys Private Bank bereid om het beheer van deze bevek en de dienstverlening over te nemen?

Werner Wuyts: “Omwille van het beleggingsfonds zelf, maar ook omwille van de cliënten. Zeker in deze bewogen tijden hebben zij nood aan vertrouwen en een alerte dienstverlening. Uiteraard hebben wij de bevek eerst grondig getoetst aan onze waarden, eigenheid en beleggingsstijl. En ja, dit past goed binnen de filosofie van ons huis én binnen ons aanbod van 10 eigen fondsen.

Structureel hoeven we niets te wijzigen aan de bevek. En we hebben een uitstekende reputatie te verdedigen. Ook daarop kunnen de beleggers rekenen.”

“We voorzien voor de bevek een nieuwe naam met Dierickx Leys erin, dat zegt genoeg. Dit fonds past helemaal in onze aanpak en aanbod.”

De waarden, eigenheid, beleggingsstijl van Dierickx Leys Private Bank. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Werner Wuyts: “Wij zijn geen grootbank, wel een familiaal geleide bank sinds meer dan 120 jaar. Dit bewijst dat visie rendeert, een sterke rode draad in een duurzaam succesverhaal dat gebaseerd is op de kennis van onze adviseurs en de inzichten van onze fondsenbeheerders.

Maatwerk en persoonlijke service zijn diep geworteld in ons DNA. Wellicht de belangrijkste reden waarom klanten zich goed voelen bij ons - en vaak generaties lang klant blijven. We blijven groeien.

We zijn beleggers, stockpickers in hart en nieren. Daarbij leggen we de focus op bedrijven met een sterke productportefeuille of kwalitatief hoogwaardige diensten, die efficiënt georganiseerd zijn waardoor de marges stevig zijn én die voldoende kasstromen genereren. De winsten zijn bij voorkeur redelijk voorspelbaar. Dit type van bedrijven beschikt over een stevige balans, wat ze minder afhankelijk maakt van de bank bij de financiering van hun activiteiten.

“Kwaliteit aan een Redelijke Prijs staat voorop in onze selectie.”

Maar dat is niet het enige criterium. We selecteren ook op liquiditeit, waardering en duurzaamheidscriteria, ESG genoemd (Environmental, Social and Governmental). Zo integreren we bijvoorbeeld de complete uitsluitingslijst van Noorse pensioenfonds en beleggen we niet in wapens, tabak of de gokindustrie. Ook in de Merit Capital bevek is dat uitgesloten. Hij voldoet aan onze waarden en normen.”

Lees meer over onze selectiecriteria en Kwaliteit voor een Redelijke Prijs →

Met andere woorden: voor deze bevek en zijn beleggers willen we een huis van vertrouwen zijn.”

Waar kunnen deelnemers en anderen terecht met hun vragen?

Schrijf u hier in, dan houden we u op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen.

 

Uiteraard is het ook mogelijk om hierover een persoonlijk adviesgesprek te hebben.

Maak een afspraak →


Het jaarverslag, en, indien gepubliceerd, het daaropvolgende halfjaarverslag, de prospectussen en de essentiële beleggersinformatie zullen zo spoedig mogelijk kosteloos verkrijgbaar zijn in het Nederlands en het Frans op de zetel van de BEVEK, op de website van de nieuwe portefeuillebeheerder (www.dierickxleys.be), bij Caceis Bank Belgium Branch (Havenlaan 86C b320 te 1000 Brussel) die instaat voor de financiële dienst of op de website www.mcgif.be

 

Ook interessant

blogpost over Vermogensbeheer

Blijf op de hoogte!

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.