<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479708106200774&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Pijlers Adviserend Beheer 1: Holdings, een standvastige pijler in uw beleggingsportefeuille.

10 juli 2021

We trappen deze nieuwe serie blogartikels meteen af met de meest standvastige pijler uit een adviserende portefeuille bij Dierickx Leys Private Bank: Holdings. Wat verstaan we hieronder, waarom beleggen in holdings en wat is hun toegevoegde waarde? Zo dadelijk weet u er meer over.

Wat zijn holdings precies?

Laten we beginnen bij het begin. Eenvoudig gezegd zijn holdings vennootschappen die participaties aanhouden in andere vennootschappen. Dit kunnen zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde vennootschappen zijn. 

Sommige holdings zijn actief in het bestuur van hun participaties en helpen de weg naar verdere groei uit te stippelen. Andere holdings investeren in bedrijven enkel met het oog op het halen van een meerwaarde, zonder zelf de handen uit de mouwen te steken.

Net als familiale vennootschappen, zoals bijvoorbeeld Dierickx Leys Private Bank, bestaan er ook familiale holdings waarbij het familiefortuin beheerd wordt. Dit biedt voordelen omdat ze kijken naar de lange termijn en het doen aangroeien van het familievermogen. Ze hebben "skin in the game”: ze zijn directer betrokken bij het bedrijf omdat ze zelf risico nemen. 

Waarom beleggen in holdings?

De constructie van een holding voor het aanhouden van participaties in verschillende bedrijven is alvast het voornaamste voordeel van een holding: hij biedt diversificatie. Hierdoor krijgt u als belegger ook toegang tot bedrijven die vaak illiquide, risicovol en dus moeilijker toegankelijk zijn voor u als individuele belegger.

Dit sluit ook nauw aan bij de toegevoegde waarde van een holding. De beheerders zijn doorgewinterde beleggers die zeer nauwkeurig hun huiswerk maken en de participaties dagelijks opvolgen. Een takenpakket waarin ook de beheerders van Dierickx Leys Private Bank zich herkennen.

Over het algemeen willen holdings vooral een hoog dividend genereren of een meerwaarde op de participaties realiseren. Een combinatie van meerdere holdings in de portefeuille houdt dan ook steek, want zo hebt u toegang tot verschillende investeringsstijlen, strategieën en bijgevolg types holdings. Holdings zijn betrouwbare pijlers in beleggingsportefeuilles, zoveel is zeker.

Meer weten?

Bent u benieuwd welke holdings concreet deel uitmaken van een portefeuille in adviserend beheer? En vooral, waarom precies die specifieke holdings?

Ontdek dit dankzij de concrete visie van een adviserende vermogensbeheerder. Plan een vrijblijvende afspraak in:

Boek uw afspraak ›

Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we onze visie op de huidige markten, luisteren we hoe u graag het liefst te werk gaat en wat belangrijk is voor ú. Met andere woorden: wij leveren maatwerk.

New call-to-action

 

Ook interessant

blogpost over Vermogensbeheer

Blijf op de hoogte!

Reacties (1)