<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479708106200774&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Pijlers Adviserend Beheer 2: Technologie, winnaar van de gezondheidscrisis.

17 juli 2021

De tweede pijler waarop een adviserende portefeuille bij Dierickx Leys Private Bank steunt is er één die de laatste jaren zwaarder in vele portefeuilles doorweegt. Maar het is vooral een sector die zonder twijfel als winnaar uit de gezondheidscrisis is getreden: Technologie. We analyseren het potentieel van deze sector zo dadelijk verder.

Wat bedoelen we precies met Technologie?

Laten we onmiddellijk beginnen met de term Technologie te nuanceren. Wanneer men in de media schrijft over technologie-aandelen, dan dekt dit meestal een zeer brede lading. 

Iets té breed, volgens ons.

De beheerders van Dierickx Leys Private Bank gaan gericht te werk bij het selecteren van technologie-aandelen. Zij zoeken naar: 

Mature bedrijven die een sterk bedrijfsmodel hebben met stabiele toekomstige vrije kasstromen waarbij dit alles ondersteund is door een “slotgracht”: een duurzaam concurrentievoordeel, denk maar aan een sterk merk of netwerkeffecten.

Komen er spontaan enkele namen bij u op? Bij ons ook. 

Waarom (nu nog) technologie-aandelen?

Het is mogelijk dat u terughoudend bent om een eerste positie in te nemen in technologie-aandelen of deze posities verder uit te bouwen in uw portefeuille. Controversieel is een goed woord om de meest recente berichtgeving rond deze sector te omschrijven. 

Toegegeven, technologie-aandelen, en bij uitbreiding groeiaandelen, zijn duur gewaardeerd vandaag. Gestuwd door een bijna onafgebroken opwaartse trend in 2020 en de eerste helft van dit jaar noteren een groot deel van deze aandelen aan all time highs.

Ervaren beleggers, waaronder de beheerders van Dierickx Leys Private Bank, zijn bereid deze iets hogere prijzen te betalen voor de stabiele vrije kasstromen in de toekomst. Voor kwaliteit. Vooral ook met het oog op een situatie van aanhoudende wereldwijd lage rentes.

Bedrijven met zogenaamde asset light bedrijfsmodellen worden voornamelijk opgepikt: een minimum aan tastbare kapitaalgoederen (gebouwen, machines, infrastructuur…) resulteert in een maximum aan output (merken, software, cloudactiviteiten,…). Intellectuele eigendom wordt waardevoller dan fysieke eigendom.

Deze bedrijven delen de visie van Dierickx Leys Private Bank: ze kijken naar de lange termijn

Niet naar de volgende maanden, maar naar de volgende jaren. Ze zetten in op de technologieën van de toekomst en gebruiken hun intellectuele eigendom om pioniers in hun veld te zijn én te blijven.

Of dacht u dat trends zoals e-commerce, clouddiensten en e-sports morgen al passé zullen zijn? 

Wees gerust, daarvan staan we nog maar aan het begin.

Meer weten?

Bent u benieuwd welke technologie-aandelen concreet deel uitmaken van een portefeuille in adviserend beheer? En vooral, waarom precies die specifieke bedrijven?

Ontdek dit dankzij de concrete visie van een adviserende vermogensbeheerder. Plan een vrijblijvende afspraak:

Boek uw afspraak ›

Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we onze visie op de huidige markten, luisteren we hoe u graag het liefst te werk gaat en wat belangrijk is voor ú. Met andere woorden: wij leveren maatwerk.

New call-to-action

 

Ook interessant

blogpost over Vermogensbeheer

Blijf op de hoogte!

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.