Pijlers Adviserend Beheer 3: Life Sciences, de meest technische pijler.

24 juli 2021

Deze week houden we de meest technische van de pijlers van een adviserende portefeuille bij Dierickx Leys Private Bank onder de loep: Life Sciences. Een term die een iets ingewikkeldere sector omvat. In onderstaand artikel verduidelijken we wat deze sector inhoudt en waarom dit interessant is voor uw portefeuille.

Wat doen bedrijven die actief  zijn in Life Sciences?

Als we kijken naar de pure definitie van het woord, zijn dit bedrijven die zich bezighouden met het wetenschappelijk onderzoek van organismen. Dit omvat een breed spectrum waarin vakgebieden zoals chemie, farma, biologie en biotechnologie vallen. Deze bedrijven hebben dus niet specifiek de mens als focus maar ook planten en (huis)dieren.

Ook de beheerders van Dierickx Leys Private Bank gebruiken deze term om bedrijven te identificeren die actief zijn in of met deze vakgebieden. Dit helpt ons om niet in de val te trappen van een té nauwe kijk te hebben op pure ‘farma-aandelen’.  De beheerders vermijden zo enkel aandelen te selecteren uit de farmaceutische sector.

Focus op toeleveranciers.

Vertrekkend van deze bredere definitie, gaan de adviserende beheerders van Dierickx Leys Private Bank niet alleen kijken naar de centrale spelers die in de ‘spotlights’ staan van de sector, maar eerder hun blik richten naar hun toeleveranciers en deze namen in de aandelenselectie opnemen.

Als voorbeeld wordt niet een producent van een vaccin opgenomen in de portefeuille, maar de spelers die bijvoorbeeld de naalden of basisstoffen van dit vaccin afleveren.

Zo worden bedrijven vermeden die te afhankelijk zijn van wat er op dat moment 'hot' is in de sector en komen eerder gevestigde namen met robuuste bedrijfsmodellen en meerdere afzetmarkten in de portefeuilles terecht.

Het potentieel van de toeleveranciers van deze sector wordt bovendien ondersteund door meerdere factoren op lange termijn. Een voorbeeld hiervan is de groeiende middenklasse die vanzelfsprekend samengaat met een groei in gezondheidsuitgaven.

Trends zoals het toenemend belang van de gezondheidszorg van huisdieren en het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve behandelingen (al dan niet met behulp van robots) zijn sinds een paar jaar alleen maar versterkt en winnen verder aan belang.

Ook op politiek vlak is er een ondersteunde factor aanwezig: de Amerikaanse president Joe Biden heeft grote plannen om meer in te zetten op de gezondheidszorg en heeft als doel medicijnen betaalbaarder te maken voor de Amerikaanse burger.

Meer weten?

Bent u benieuwd welke aandelen uit de Life Sciences sector concreet deel uitmaken van een portefeuille in adviserend beheer? En vooral, waarom precies die specifieke bedrijven?

Ontdek dit dankzij de concrete visie van een adviserende vermogensbeheerder. Plan een vrijblijvende afspraak in:

Boek uw afspraak ›

Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we onze visie op de huidige markten, luisteren we hoe u graag het liefst te werk gaat en wat belangrijk is voor ú. Met andere woorden: wij leveren maatwerk.

New call-to-action

Ook interessant

blogpost over Vermogensbeheer

Blijf op de hoogte!

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.